Zoeken
  • Darnell Rozenblad

Hoe ik muziek gebruik voor fotografie!

Bijgewerkt: 7 dec 2019Muziek is altijd een groot onderdeel geweest van mijn fotografie. Tijdens (studio) fotoshoots, nabewerking en vaak ook zelfs ook als inspiratie bij het creëren van een concept. Ik moet toegeven dat deze shoot niet begon met FunX als inspiratie, maar tijdens de nabewerking leek dit de juiste richting te zijn.


Ik gebruik muziek vaak als inspiratie, maar ook om modellen zich meer comfortabel te laten voelen. Niet iedereen voelt zich altijd even zelfverzekerd als ze voor de camera staan. Mijn makkelijkste truc is gewoon vragen: "Van wat voor muziek hou jij"? Binnen een aantal minuten draaien we dan een paar tracks en gaan we los tijdens de shoot.


Mijn makkelijkste truc is gewoon vragen: "Van wat voor muziek hou jij"?

Ook gebruik ik ritme om soms het tempo te bepalen van een shoot. Vaak aan het eind van een lange dag schieten en iedereen een beetje vermoeid begint te worden kan muziek echt helpen.


Een aantal weken geleden schoot ik 4 grote fashion merken in 4 uur en nu wilde ik vooral laten zien dat hoe ik inspiratie uit muziek haal en daarbij een FunX geïnspireerde look creëerde.


Nog even een dank aan stylist Nica & model David voor de shoot!


34 keer bekeken

© 2009 BY D.ROZENBLAD  |  EMAIL ROZENBLADPHOTOGRAPHY@GMAIL.COM  |  ROZENBLADPHOTOGRAPHY IS PART OF 2IMAGINARY

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • behance-xxl